Blogger Backgrounds

Friday, December 10, 2010

for the rest of my life-maher zain (lyrics)



For the Rest of My Life Lyrics

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain


Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009

Saturday, November 20, 2010

Food Wishes Recipes - Crispy Onion Rings Recipe - How to Make Crispy Oni...


mesti mau terai ni..nyummy...i like onion so much....

Monday, October 25, 2010

.:: @ garden::.v(O_O)v

Salam….lame giler xbloging ni…1st of all…sorry pd kak wardah sbb I xsempt update gmba akmalia dlm contest baby raya baby bergaya tu…iskh2..rugi2…sori ek…susah sket nk update ni…kt ofis xde tenet…nk update pun tggu jumat (sbb rehat lm sket..hehe)…ni pun update  gn email je…

Back to topic k, last Sunday kami (3 of us) g jogging kt taman…suke giler akmalia main2 kt taman..siap main pijak2 air hujan lagik…this time mama bg can main kotor..kalo maktok tau ni masak la mama kn ceramah free…hehe…

Last week jerebu teruk,nk bawak kuar my baby pun xsdp hati kn…I pun cm nk semput xsemput je..hehe..tp alhamdulillah,sbtu aritu hujan melimpah2..n nampak jerebu pun dh kurang…so,cepat2la kitrg ambik peluang petang ahad tu jln2 kt taman…

Laen entry I upload gambanyer k…pic ade dlm hdycam lagik…xsempat transfer…mlm ni kalo sempat,I update…

This weeknd my hubby xde..outstation (ceh budget bz keje cm petronas …xde makne k) Actually die balik bersilat weekend ni,so,maybe this weeknd I nk bawak my baby g jalan2 taman or zoo…akan ku kerahkan my sis ikut I gilir2 jaga akmalia…hehe…k…stop jap…nk g solat…bubbye …=p


Monday, October 18, 2010

TODAY WAS SO STUPID!!!!
TIREDDDD…
STRESSSSS….
HATEEEEE……
SYNDROM APAKAH AKU???

Friday, October 1, 2010

.::Baby Raya Baby Bergaya Contest::.

hi..ni lak  ~contest by ibu_batrisya~
email : wardah_rosa@yahoo.com

hah yg ni pun contest dr kwn i gak..senior i ms keje sni dl...n gambar yg i pertaruhkan ni ialah:
ni gamba akmalia mintak ampun sbb kentut kt makcik die..haha(puting maintain nyot2 k..)
Nama: Sharifah Akmalia Azkeyya binti Syed Aziz
Tarikh lahir anak: 27-April-2009
Email: babydious@yahoo.com

so,marilah ramai2 join contest ni..best sgt...sponsor hadiah contest ni pun kwn i gak..mari support kwn i cepat...due date contest ni 15hb Oktober 2010 (11:59 pm)..sape2 berminat nk join sile ke link ni


Contest ni ditaja oleh:


1)       Mummy ryan @ http://rashleyhafiy.blogspot.com
2)       Mama Iqbal @ http://wmaziati.blogspot.com
3)       Maisy Collection @ http://maisyzcollection.blogspot.com

.::Funny Pose On Raya Contest::.

Hi all…best x entry kali ni??hehe..ni 2nd contest nk masuk…ni pic yg I pertaruhkan..
…..
….
..
.
(kata akmalia:biler la nk btolak rayer ni ????dah lame tggu ni..) 
Nama: Sharifah Akmalia Azkeyya Binti Syed Aziz
Nama ibu: Dina a.k.a Mama_alya

Amacam??siap dialog lagik i bg..hehe...Actually I join contest ni sbb my frend yg anjurkan..ni first time cik mas kite anjurkan contest ni..so,as friend,I mesti support 100% (walaupun lambat sket xpe ek mas..sori…hehe)so, ..masih sempat lagik ni pd sape2 yg nak join…due date 9-oct-10 ni…cpt2 masuk..mari kite meriahkan suasana contest ni =)…hehe..

Tuesday, September 28, 2010

.:CutI2 pErLiS:.







Orait…ni I nak citer pasal last rayer kt perlis aritu..i sempat g jejalan kt gua kelam..lm giler k I xmenapak sana…almost 5tahun tau…last g ms form 4(2000)…lama kan…so,jom layan gamba2nyer…

p/s:my baby ni dah kemaruk putting dah…cmne ek nk pisahkn die ngan putting ni????...

.:KiSah Mlm RayEr uMAh pareNtkU:.

Ye..smlm cadang nk buat marble cheese cake…xjadik k…cream cheese xde kt maslee…hampeh tul…tgh semangat nk buat,xde barang lak…malas la…tggu weekd je la g beli kt tesco..confirm ade…nk beli pastry trus nk buat apple pie..wau..smangat x I nk msk2 ni..huhu..
Sabtu ni nk g kenduri kawen..sabtu dpn pun same…xsabar la nk tgk my good frenz,nazarina kawen…hehe…
k…actually nk upload gamba raye ni but smua gmba dlm fb la…nant je la upload…hehe..gamba raye tahun nix de gmba fmily…cadangnye nk ambik gmba theme purple…alih2 xjd…smua sbb umah my parent kn pecah masuk..cit..pongek punyer penyamun.mlm raye ko g beraya umah mak aku ek..pongek betul la…tp alhamdulillah,xde ape yg diorg ambik..Allah byk tlg my parent..huhu..but umah dpn my mom abis diorg sapu…I rs indon kot yg samun mlm raye tu..yela dh satu umah xsedar si pongek tu masuk..confirm pukau2 ni..siap die cret skit taik die kt tepi umah..cm bina***g kn???huhu(ayat aku cm marah2 kn???)
Tp slamat la si pongek tu xape2kn datuk n family..yg kelakar tu sempat si pongek2 tu mengkedarah biskut raye umah datuk tu..hehe…penat merompak la tu…apakah….segala laptop n nset dikebas pongek tu..tp the next day pgik rayer tu maintain je diorg beraya..nk sadis2 pun tarak guna juga…smua dh hilang..slmat rending ade yek ..hehe..mcm2 la…
So,rayer ke-3,my family pulang jb la..rsau gak ape jd kt umah tu..ntah2 ape yg hilang ntah kn…my mom tux de keje lain la..dok terbayangkan pingan mangkuk die tu..takut pongek2 tu kebas..apakah ibuku itu..pingan yg die pikiq….si pongek xambik la pingan2 tu,karg pecah xlaku gak..haha…my baba lak yg angin ms tau si pongek tu ambik parang pusaka die…punyer la lm brape turun temurun parang tu die simpan alih2 kn kebas..hehe…actually si pongek tu msk umah my parent dr window..kt bawah umah smua kemas(siap susun alih krusi lagik..nk deco umah my parent pun agakla..bukan umah ko kn???)..tp kt atas umah..abis smua kain bj n buku2 dia teraburkan…cian mama kn kemas smua balik…
Oleh kerana this rayer xde gamba rayer,maka dengan itu,my mama nk pinjam akmalia..nk gk ambik gamba ngan cucu dia tu..nk ambik kt kedai..yg I ni lepa xajak lak..sungguh kecik atiku..huhu…xpe2…I ikut gak..hehe…em…cm xbest kn citer panjang berjela tp gambonyer skping pun tarak…nant I uploadkan…tggu…(xbyk gmba pun sbnrnyer)…=p

Monday, September 27, 2010

.:Guess What:.

Apakah jenis support yg digunakan dalam gamba ini?

~v(O_O)v~cOrAt CoReT My LiFe....

Lama sungguh xcorat coret kt blog ni…bz sket ..yeke bz???hehe…
Em harini br isnin,nk buat ape ek???keje dah xde…prepare for presentation this wed ler nampaknyer…ingatkn dh lupe pasal wwt ni..kn present gk rupenyer…ah..tibai je la…slide presentation dah siap,tgl nk hemtam goreng2 sket dlm meeting room je…ambik ko suh aku lgik…
Lagik satu ni yg aku btul2 xsuke… biler la gaji nk masuk ni?huhu…asyik lambat je…besa la admin aku tu(cewah baget company ni aku yg punyer kn?) bengap sket kot..tu asyik lambat je msk gaji…gua tension lu tau x????iskh!!!
k…next topic plz…balik keje ni kalo smpat singah maslee,I nk beli cream cheese..cm biasela,nk buat kek tuk gemukkan badan..haha..i like….nk try buat marble cheese cake cm fatt buat tu…dulu I penah try but cm xjadi coz dl xde oven,I gn kukus je…besala..i ni fail bab2 kukus kek ni…so,this time I nk try bake plak…huhu..(mintak2 jadik la perancanganku n ink berbaking)…
next week my sis yg preggy tu nk trun jb…lpas die basuh umah die kt kl,die trust run jb…yahu..boleh la buat bbq kt umah mama..nk buat umahku karang xselera lak..lalang je byk…haha…sabar2…2thn lagik smuanyer bakal berubah…ape yg ubah n ubah cmne tu???hah I pun xtau..hahaha…
mlm tadik I bw blog kwn2 ni..byk contest la this month…nk kn speed blog I ni…nk join gak..hehe…nk update gamba xsempat,maklum la ofis xde tenet..ni pun I gn email je..slamat ade email,kalo email pun xde,jenuh la nk kn anta surat pos laju…hehe…
semlm so tired…balik kenduri kawen kt muatiara rini tu ade open house kt umah jiran mama lak(lupe lak jiran mama satu je..hehe)..ade laksa penang,laksa johor n nasi tomato…memandangkan I ni perut cm perut lem__,so,smua I sapu…hehe…
niat dihati teringin nk buat mkn2 kt umah i…lm giler k xbuat mkn2…insyallh kalo ade kekuatan,this weeknd nk buat mkn2 sket la…(eh,this wkd kn nk bbq ngn my sis?hehe)…ah…mals nk plan ape2..lets wait n see.... k I nk sambung cr pasal apmm jap…krg nk bg pd baba..k bubbye…

Wednesday, September 22, 2010

.:Si keCiK pOlIs:.


Huhu lm xupdate blog ni....coming soon citer rayer .....ni sj nk ltk gmb c kecik ku naik moto kt giant aritu...gmb kabur lak.... 

Saturday, September 4, 2010

.:br abis msk 4 sahur:.

Huhu...my hubby dh tdo...penat I tggu turn nk gn tenet..sbuk je nk tgk dota die tu...hehe...em dh lewat tp xngantuk plak....perut lapar ni..jom kite ngap ns pnas2 dtgh mlm...huhu

Tuesday, August 31, 2010

.:cOnTeSt mE n BabY:.


by Cik Awynn
dateline : 9 September2010

Jom pakat join...klik :

http://matahati-aween.blogspot.com/2010/08/contest-saya-dan-baby-oleh-cik-awynn.html

gambar saya dan baby.....

Ibu : Dina Harun
Baby: Sharifah Akmalia Azkeyya binti Syed Aziz
Umur: 10 months
tag:
kak juz
kak ija

.:aWaRd:.

hehe..sebagai menyahut tag dr mas...i jawabla soklan ni ek..sikit je

Jom jawab beberapa soklan utk melengkapkan syaratnyer





1. Apa yang sedang bermain di fikiran sekarang?

nk my baby cpt sembuh demam..huhu....





2. Apakah nama samaran anda?

Mama/ayang/dina/kakna





3. Berikan 3 orang yang anda sayang:

syed aziz syed abidin /sharifah akmalia azkeyya/pn fadilah n tuan harun...ambik ko..i bg 4 org trus




4. Panggilan untuk si dia:

be/walid



5. Hadiah yang diimpikan oleh orang yang teristimewa

Kesetiaan,Cinta,Kepercayaan(tiru mas punyer)





6. Blog yang anda suka visit

Blog yang saya follow(juge sm cm mas)





7. Taggedkan kepada:

kak wardah
kak juz
kak ekin
kak ija

.:gOoDlUcK bE:.

hehe..actually nk wish goodluck to my hubby...cayok2 siapkan keje "mengecek" iso kt umah..die kuarantin diri sendiri kt bilik belakang tu...huhu..nasib kite la yg keje cm ni...sibuk je CH si chicken katek tu...smua nk cpt2..nk cepat hire robot la...iskh...sorry..sesi lepas geram jap..hehe

Monday, August 23, 2010

ArGHhhhhh.......

Tensi2…harapanku musnah…sampai biler la aku nk kn berkhidmat untuk jepun ni lagik…tensi2…

Friday, August 20, 2010

~tOdaY iS fRidAy~

Salam semua…slamat hari jumaat. I like Friday so much =)

Alhamdulillah,dah 10hari dah kite berpuasa..so far,xpenah “t’miss” sahur lagik..terawih je “t’miss”..huhu..

Smlm I balik keje lewat..sangat letih..tlg my hubby settlekan iso nk bg ky “si k” from electrical dept…balik kul 9 mlm k…sgt sakit hatiku!!!!!ms ambik my baby dah kul 9.30 dah..dia dh tido ngan mama pengasuh n anak akak pengasuh tu…kcian giler kt my baby…for sure I betul2 rs bersalah sbb balik lambat sangat…lebih 12jam dia kt umah pengasuh…huhu..sabar ek sayang,insyallah next week penentu smua…

Em smlm I dapat surat spa..ingat surat interbiu,rupe2nye surat biasa..surat inform I lulus exam aritu je…nebes I tau…xpe2,mane la tau kot2 arini alik umah dapt surat interbiu lak ke..hehe..oh,berangan sudah pasti k..i memang suka berangan…dreaming is beautiful..hehe….

K I nk stat keje lak..dah kul 8 ni..bubbye…=p

Thursday, August 19, 2010

.:mOrGeN:.

Guten Morgen,

Cewah…speaking german plak pg2 ni…maklumla dah lm ku tinggalkan dunia bahasa german ni..dah ingat2 lupa dah…=p

Pagi tadik akmalia bagun awal k..kul 4.30pg bangun n xtido balik pun..i br je bangun nk masak sahur..smlm tido awal,penat giler smlm…so,I buat la susu n suh my hubby jg my baby jap smentara I siap masak dgn harapan my baby tido la balik pas minum susu tu..tp,tidak sama sekali k…die boleh bagun main2 lak…iskh2..

So,pg tadik kami 3 beranak bsahur la sm2…pastu my hubby g surau solat subuh n I lak solat kt umah ngan akmalia(dapat agak la kan cmne solat ngan anak..)pas solat.siap2 nk g keje..my baby xtido2 lagik.main2 je…but ms naik je kete,bg dia munum susu,trus je tido sampai ke umah pengasuh tu..still tido lagik…em penat sangat la tu..hehe..em ape2la anak mama sorg ni ek..hehe

K lagik 10 minit nak kul 8pg..dh nk stat keje..bubbye…=p

Wednesday, August 18, 2010

.:sElEsEmA:.

Semalam hujanlebat giler k..payung lak ade satu..parking kete nun jauh subaha nahu jauh giler k…so,disbbkan paying ade 1 je,I n my hubby bkongsila paying meredah hujan yg lebat bsama2..romantik gitu..peluk2 sket d bulan ramadhan ni..haha…

Dan disebabkan berkongsi paying la maka dengan itu I kena hujan yg dahsyat n akhirnyer I SELSEMA…..sila faham yek..i xsuke selsema sbb mood akan jd xberape baik yek…

Namun begitu (cewah cm ayat upsr dlu2 jek) bagus jugak selsema ni,balik keje t I nk g klinik ambik ubat..kalo dapat mc lagik bagus..boleh???xpela…selsema penghapus dosa kecik..almaklumla..kdg2 terjoin gak gosip2 ni..hehe…

K keje melambak ade lagik ni…nk sambung jap..xnak balik lewat..huhu..bubbye =p

.::.rEsEpI...jOm mAkAn2.::.

Hi..saje nk kongsi resepi ni..i dapat resepi ni dr mesranet resepi….i suke resepi ni sbb pisang..haha…so layan………

Banana Filled French

Bahan2:

1 loaf roti French
2 bj pisang (tidak terlalu masak)
½ cwn gula perang
¼ cwn kacang peacan (optional)
3 bj telur
¾ cwn susu / krim
1 sudu the esen vanilla
¼ cwn unsalted butter  

Cara:

  1. Potong roti selebar 1in slices n belah tengah slice roti tue..(jgn bg putus ek)
  2. Buang kulit pisang n potong pisang tu slice2 gak(ikut suke ati)
  3. Campurkan gula perang n kacang peacan.Masukkn pisang dlm belahan roti tadik n tabor campuran gula tadik ats pisang.
  4. Campurkan telur + susu+esen vanilla = kaco sampai ok sebati
  5. Celup roti france tadik dlm telur n goreng dlm unsalted butter atas pan sampai keperangan.
  6. Tuk lbh menyelerakan,boleh mkn roti ni ngan maple sirap or whipped cream..i mkn ngan susu pekat..(AWAS jgn manis sgt tkut b’potensi kencing manis ni mkn smua manis..huhu)

So,selamat mencuba….=p

.:cErItErAkU:.

Salam semua…

Alhamdulillah dah seminggu dah kite berpuase yek…kejap je rasanyer…hehe..em pagi ni I adalah the 1st person yg sampai di ofis…terus bukak email nk update my blog kejap..hehe…

Actually semalam sedih skit..my baby jatuh kt umah pengasuh n luka cm bengkak sket kt mulut…cian sangat…anak akak pengasuh tu tolak my baby…nk marahkan anak akak tu pun xleh gak..kecik lagik..but hopefully next time akak tu leh monitor my baby lebih sket…harap2la xde ape lg yg jadik..cian sangat…

Ms ambik my baby smlm I xbrape prasan sgt bengkak kt mulut my baby tu..i just nampak merah je..ms I dukung kuar my baby tu my hubby terkejut giler ek..n mulut die tux de insuran sket..kuat giler sore dia terkejut..mintak2la akak pgasuh tu xdgr ape my hubby ckp…Biasela..anak kesayangan jatuh luka…huhu…

So smlm,mu hubby xg terawih..balik dr keje smlm,my hubby mandi n jg my baby..i lak masak tuk berbuka..smlm sampai awal…kul 5.45 dh sampai dah…skrang ni ofis I bg kuar awal…kul 4.30 dh boleh balik…but kitorg kuar after solat asar dl..kul 5 bertolak pulang…

So smlm buka posa simple je…ns gorng n ayam goreng je..ade kueh sket n roti goreng…air suam n air sirap ais…simple kn?hehe…

K back pd citer my hubby tdik…pas buke posa,my hubby solat n main2 ngan akmalia..then solat isyak n sambung main aci ligan (main kejar2 yek)…maen aci sembunyi (main hide n seek)…then my baby mengantuk,die bawak masuk tido….i lak masak siap2 for my baby…bekalan esok ari=p…em…xdpt la nk main2 ngan my baby smlm….

p/s:Actually ni post I type smlm tp br nk publish arini…bz sket smlm..huhu…

Monday, August 9, 2010

~nak try resepi baru dr ummi..hehe~

Hi..salam semua…

Dh petang2 ni,perut mula la lapar..so,mula la gatal tgn I nk godek2 cr resepi best…n cm biase,I memang suke buka blog kak ummi ni…banyak pilihan nk masak ape….hehe..tq byk2 kak ummi..sy mintak izin tiru resepi ek..hehe…

Malam ni ingat nk msk simple2 je…pastu niat dihati nk buat kek plak…(kek lagik)..kek ape tu??hah..tu kn tggu…hehe..

Bubbye…

.:Salam Al-Mubarak:.

Salam semua…

Disini saya mangambil kesempatan megucapkan salam ramadhan al-mubarak…Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dr sebelumnyer n semoga ramadhan kali ini kite smua dapat mgejar pahla sebanyak mungkin…alang si “S” kena gari dalam neraka tu..marila kite semua perbaikkan diri kite…

Insyallah tahun ni,I target banyak gak for this ramadhan…

  1. I ingat nk khatam satu quran this time..last time xsempat…huhu…(mintak2 this tgime sempat…aminn…)

  1. This year punyer terawih ingat nk buat jemaah ngan hubby n family…last time xsempat jemaah,buat sendiri je..tu pun brape kali je..yela bby kecik lagik ms tu..merengek sket..insyalah this time boleh…(sgt2 berharap..akmalia jom solat…hehe)

  1. Target thun ni wajib bangun sahur tiap hari..thun lepas ade gak xbangun sahur..hehe

  1. Insyallah kalo boleh nk ajak hubby buat qiamulai…..(dlm perancangan lagik..)

  1. Em…dah lupe lak..actually ade banyak nk buat this ramadhan….tamak sket this ramadhan…nk kejar pahala..maklumla bekalan akhirat I xcukup ni..takut weh….huhu…
Jom kite rebut pahala banyak2 this ramadhan!!!!

Friday, August 6, 2010

.:Baby Biru Contest:.

salam smua...



Contest ni i dapat tau dr kak wardahnyer entry...cm menarik gak...dlu malas nk join sbb xtau nk tempek2 mcm2 dlm blog ni...

ni lah pic my little sweet baby yg i pertaruhkan......
nama:Sharifah Akmalia Azkeyya Binti Syed Aziz
umur:1thn 4bln

Monday, August 2, 2010

~again my only baby~




Haha…suke ati la kan I nak letak gamba my baby byk2…alah besala..every mom mesti sgt suke ltk gamb ank masing2….my fb n my blog cm bukan fb i..cm fb my baby je.…standard la…hehe…ni actually khas for aunty2 akmalia yg dok jauh 2..kot2 teringin nk tgk my baby…nah ambik…tgk pueh2…sket je ni…gamba semalam kt DCM…..layan…..

~my muffin~

Hehe…ni die muffin yg I buat last weekend…dapat 9 bijik je…mkn kt umah sket..bwk g umah mama sket n bekalan for kudapan for my baby kt umah pgasuh die lagik…skrg dah abis…kn buat lagik ni…kejap je…nant nk try banana muffin..my baby ni sgt2la suke banana…hehe

Nk kongsila resepi muffin ni…

CHOCOLATE CHIPS MUFFINS

Sumber : Nigella Lawson

Bahan:
- 250g (1 ¾ cup) tepung serbaguna
- 2 tsp baking powder
- 1/2 tsp soda bikarbonat
- 2 tbsp serbuk koko
- 175g (3/4 cup) gula kastor…(I tukat brown sugar…xnk manis sgt for my baby)
- 150g (3/4 cup) coklat cip
- 250ml (1 cup) susu
- 90ml (1/3 cup) minyak sayur..(I gn butter je)
- 1 biji telur (L size)
- 1tsp esen vanila/ ekstrak vanila

Cara:
1. Preheat the oven to 400 degrees F.
2. Gaul tepung, baking powder, soda bikarbonat, gula dan serbuk koko dalam mangkuk besar.
3. Gaul rata minyak, susu, esen vanila dan telur dalam mangkuk lain (ni I cairkan dl atas dapur…make sure yg boilkan lak)
4. Tuang bahan basah ke dalam bahan kering dan gaul rata (gaul spatula yek…jgn gn mesin..hehe)
5. Masukkan coklat cip dan gaul rata.
6. Tuang adunan dalam papercup dan tabur sedikit coklat cip di atas.
7. Bakar pada suhu 200C untuk 20 minit.

Siap dah…tersedia untuk di ngap…=p

~akmalia n maksunyer @ dnga city mall~


Ni gamba semalam ambik ms g book fair kt danga city mall…kids book fair je…

Friday, July 30, 2010

~dah beli kasut raya~




Yes..yes..yes…puas hati i…td lunch time sempat g beli kasut raya for akmalia..hehe…

Gamba 1st tu…kasut tu murah je…15rggt je..hehe..tp yg best tu sbb kasut tu ade bunyik2 lagik..comel I tgk…trus I rembat….

Gamba 2nd tu khas for raya akmalia..comel n selesa…kalo ade saiz besar,mesti I angkat..mama n akmalia sepasang sorg..hehe…slamat xde saiz mama..kalo x…..

Gamba 3rd ni gamba tapak kasut bg kasut no.2 ni…cantek kn???hehe…slamat for anak2 jalan2…

p/s:tq so much pd kak dila sbb teman sy belikan kasut ni…hehe…jasamu amat2 dikenang…=p

~azkeyya dengan kete lagik~




Ni gamba my baby smlm…on da way nk balik umah pas keje semalam mama cal i…nk ikut g tesco x…tp memang I dah tersangat2 faham maksud mama I tu…bukan nk ajak I sangat pun..nk ajak cucu die ni actually….lastas dengan sepantas kilat I jawap I nk ikut…I nk beli daging, ayam, strawberi n brg buat muffin..stok kt umah dah abis…em mama ni cm tau2 je umah anak die dh ‘kosong’ ek..hehehe….

So,sampai je umah I trus je masak for my hubby before I tgalkan die kejap (actually die suke je sbb dpt main game tanpa ganguan I n my baby..tp kalo dh lama sgt kuar die sure cal suh balik k…)…then elok2 lepas siap msk je,mama n baba sampai…solat maghrib dulu then br kuar g tesco…

Puah hati I dapat beli brg2 walaupun daging mahal sket (harge daging dh naik ke?sekilo rm25)…so,weeknd ni dpt la I buat muffin n cookies I tu…xsabar nk try recepi nigella yg I dpt dr tenet tu..hehe….

k..layan dulu gamba my baby…g tesco pakai bj tido je..ambik dr umah pengasuh trus je g tesco..suke betul die ngan kete ni..i xdenyer mskkn duit bg die main..kalo mskkn duit tu,maunyer sampai kul 11mlm xbalik2 lagik….tu pun ms nk balik die xnak balik..mgamuk nk main lagik…lari sane sini…balik umah kn tukar bj lain…kuman banyak oii kt luar..sila jg anak dgn baik yek…hehe…

Thursday, July 29, 2010

~sukenyer dier~

Ni gamba br2 ni….muke suke giler k….hehe…tgk kasut die tu..dah hitam..nk carik kasut baru ni…kasut rayer xde lagik..mama dh cr kt satu blog..memang sangat cantek tp dah sold out..huhu…sedihnyer…xpe2…mama try carik lagik..masih ade sbln lagik ms nk carik kasut raye…hehe…

cItEr d AiRpOrT



Mi gamba akmalia ms kt airport..ms anta mak long die balik penang….ni kt dunkin donat ….gamba blakang tu baba wan die….suke btul die duduk atas kerusi sorg2…hehe

~mY nEw cAr~



Hehe…bukan kete I yek..kete my kid…..my hubby belikan for akmalia…actually smlm kuar g beli barang for masak2…beli kt area rumah je..kt maslee…so,I g cr barg while my hubby n my baby jaln2 la berdua….alih2 ms I nk bayar brg,I ternampak my hubby n akmalia ade kt luar depan counter…my baby tgh bawak kete die…em…ni mesti keje my hubby I la ni..suke benar belikan mainan ni….kalo I,I belikan buku je..haha…lgik best…nasibla anakku kn membaca je nant…

ni die gamba my baby ngan kete nyer…dlm kete on da way nk balik umah smlm pun die nk duduk gak ats kete tu..em…layankan je la…(p/s:kete menan murah je ni….kayap la kalo nk mahal2…hehe)

Thursday, July 22, 2010

~nk pegi ke xnak~

Orait…semalam my sis sampai..then after ofis hour,i n my hubby trus g umah mama..mkn2 dl (yela,makan free la katakan..hehe)…borak2 kejap…then balik ambik my baby…dh lewat karang susah lak…then mlm tu gak mama,baba,my sis n her husband dtg umah I lak..nk tgk si kecik I tu la…

Sesampai je diorg, si kecik I tu melompat la tgk atuk die datang….but sebaik je tgk my sis dia buat2 malu..tutup2 sebelah mata…pure2 xnk tgk plak..apakah…besala,lm xjumpe…em..tp kejap je,pas 5-10minit tu,dia dh mula friendly dh…duduk dh xsopan dh kt umah…malu dah agak2 xseberapa malu dah..hehe…

Actually tgh fikir ni,this weekn my ofis ade buat away day to desaru…memang nk sgt pegi..yela jln2 free….tp fikir cmne ngan my bby lak???balik mlm…cian die…nk tgl kt mama,mama xde..pegi mkn kenduri..my sis nk g jln2 sigapore….kang ade jugak I suh my hubby je xpayah g desaru..die jg by,I yg g desaru..haha….rasakan…

Tp…besala…ibu ni mane boleh pegi bersuka ria kalo ank xde kn?????confirm punyer xbest….xmungkin ku tglkan my bby ksorgn….no.no…nooo…

Ape2 pun kite tggu sabtu ni I nk pegi ke xnak??....if my little sis yg kt uitm tu balik..boleh mintak tlg die jagakan kejap..hehe..i upah la nant..hehe…bijak x i???hehe..