Blogger Backgrounds

Sunday, January 8, 2012

sekian lm x mgupdate my blog

wau...lm giler xupdate blog...bby dh msk 2 dh ni...esk i try 2 mgupatekn my blog ni,.time to sleep..gudnite all:)

Tuesday, May 3, 2011

Model part time=)

videoNi video my lil princess ms g kl aritu... Klo pki ala2 skirt tu mesti
budget model... Hihi.. Layan...

Wednesday, April 13, 2011

.:12 Tips Isteri Idaman Suami:.

Assalamualiakum,
Sesungguhnya kejayaan seorang lelaki berdiri dibelakangnya ialah seorang wanita yang bergelar isteri yang hebat. Manakala kejayaan seorang anak pula berdiri dibelakangnya ialah juga seorang wanita yang bergelar ibu yang hebat.
Isteri dan ibu yang hebat itulah menjadikannya idaman ramai lelaki yang bergelar suami. 12 tips yang dinyatakan ini harus ada pada setiap wanita yang ingin menjadi isteri da ibu yang hebat.
1. Mentaati Allah dan mengerjakan segala perintah suami selagi tidak melanggar perintah Allah
2. Bersikap malu terhadap suami dan juga sentiasa berusaha untuk kelihatan sempurna bukan hanya dihadapan bahkan juga dibelakang suami.
3. Berdiam diri ketika suami bercakap dan bersuara setelah suami selesai berbicara. Bukan sepatah suami cakap, berpatah-patah dijawabnya.
4. Sentiasa bersikap hormat kepada suami. Contohnya, mengahntar suami ke muka pintu setiap kali suami nak ke tempat kerja dan menyambut sumi juga di muka pintu apabila suami pulang dari kerja. Ataupun nak best lagi…sambut suami dengan segelas air kosong pun tak apa.
5. Sentiasa bersedia apabila suami memerlukan. Jangan sesekali menunjukkan rasa terpaksa, penat dan sebagainya.Keikhlasan amat penting kerana dengan ikhlas segalanya akan menjadi ringan dan mudah.6. Memahami perubahan sikap suami. Contohnya ketika suami sedang marah,berduka,kecewa,cemas dan ingin bersendirian. Memang semulajadi lelaki sukar untuk meluahka apa yang dirasakan. Sebagai siteri jangan mudah terasa akan perubahan sikap tersebut.
7. Satu lagi sikap semulajadi lelaki adalah hanya memberikan satu tumpuan pada satu perkara dlam satu waktu. Jngan sesekali mengajak suami berbual atau bercerita tentang masalah kerja ketika dia sedang menonton perlawanan bola sepak atau sebagainya. Sesungguhnya perbuatan itu bukan sahaja membuatkan isteri kecewa keran tidak mendapat perhatian tetapi juga boleh menimbulkan kemarahan suami.
8. Memakai wangian dan pakaian sentiasa kemas ketika bersama suami. Ingat ketika diluar rumah, suami sentiasa berhadapan dengan wanita cantik,harum dan menggoda. Jadi,pastikan apabila pulang ke rumah, suami tidak berhadapan dengan isteri yang hanya berkain batik, muka berminyak dan berbau peluh yang kurang menyenangkan.
9. Sentiasa menjaga kehormatan diri terutama apabila ketiadaan suami disisi. Pakai pakaian yang menutup aurat dan sentiasa menjaga tingkah laku.
10. Bersyukur atas apa yang diberikan suami. jangan meminta-minta apalagi jika perkara yang diminta diluar kemampuan suami.
11. Tidak keluar rumah tanpa izin suami. Isteri berkerjaya bukan alasan untuk ke sana dan ke mari.
12. Sentiasa tersenyum kerana senyuman itu sebesar2 penawar walau dalam apa jua situasi. Selain itu, sentiasalah berdiri dibelakang suami dengan menjadi tongkat ketika suami jatuh dan pemangkin ketika suami berjaya.
Sabda Rasulullah yang bermaksud: Sebaik-baik kalian ialah orang yang baik terhadap keluarganya, dan adalah saya orang yang paling baik kepada keluargaku, tidaklah menghormati kepada wanita kecuali orang yang mulia dan tidaklah menghinkannya kecuali orang tercela.

p.s. Maklumat diatas diubah suai sedikit daripada susunan asal  Maslina Ahmad- Majalah NUR.


Thursday, February 17, 2011

vO_Ov.:CeRiTerA HarI iNi:.

k...arini i target nk abiskan topic general arrangement for piping and flanges...nak study direct smpai ptg mmg xmasuk la kn..i bukanyer robot...kn rehat2 gk kn..slmat ade broadband ni leh gak i surf2 tenet cr keje..eh..bkn2...cr bhan bacaan yg lebih best...xdela bc "bhn yg mengantuk" je kn...hihi

em arini dah khamis..esok dah jumat..bestnyer..pastu sabtu n then ahad..em sedih lak ahad ni..my hubby kn g bintulu…smggu lak tu (hukeleh..org lain laki dok jauh xde hal pon kn..)..em yela..i ni xpenah jauh2 ngan hubby...ms pantang dl je dok jauh2 sbb die pun ikut I berantang gak (2mggu je pun)...tp slamat my parent ade kt cni..adela tmpt mnumpng kasih..cewah..hihi...alg2 dh duk ngan parent mari kite bodek ayahanda terchentaku itu g mkn angin..g waterfall ke,best gak kn..hhihi...lm xg waterfall (yelatu..early this month dh g pun..tp xpuas sbb xdpt mandi)

em this year i kn berjimat cermat skit...almaklumla raya bulan 8..bln 8 gak la nk kn byar road tax n bulan 8 la akmalia nk dpt adek br..eh..tersasul plak..bkn2...planning je br...hihi...ape2 pun lets see whether berjaya ke tidak i nk berjimat ni...esok jumat lunch break 1.5hrs + ade sale padini kt bwh ofis ni..hihi (sila kuatkan iman yek...ingat budget yek)

arini ari ke-3 i ganti posa..ade lagik 8 hari lagik..chayok2....kejap je tu...xsusah pun ganti posa ni..yg penting kn stat dl posa br senang nk continue..slagi xstat,slagi tula xganti2..emm..nk berbuka ape lak ek arini??i need something yg not so heavy,delicious but healthy food...nk kn jg pemakanan sket...bukan sbb gemuk tp i ni byk sgt allergik nyer..smua xleh mkn...bgs jugakla..biar ari2 mkn sayur cm kambing..kalo xmuda jelita gak xtau la..hihi (sempat lagik perasaan...jgn muntah yek..)

k la...mata i dah xnagtuk dah..nk smbung study for ms depan sket..bubbye...

Wednesday, February 16, 2011

~mY tIraMisU~

Assalamualikum n Salam Maulidur Rasul smua…

Em best sgt smlm cuti maulud nabi…boleh rehat2,layan citer best,kemas umah skali lagik n yg paling best try resepi baru..hehe..best sgt..

Lately in my akmalia xnk mkn nasik..nk abiskan satu snduk ns pun susah…so,smlm I masak mcm2 la dgn harapan dia terbuka selera skit nk mkn..n alhamdulillah,dia mkn byk smlm..hihi..suke2…

k…I nk citer pe yg I dh try resepi tu..ade yg mjadik n ade yg kureng..besa la kan kalo amatur yg masak in xdela secangih pro chef..lantak la..janji I try n sedap..hihi

k awal pagik I bgn tdo dh set kt kpala nk buat lagsana..bhan dh ade..so,I pun pagik tu ambik resepi n br nk bc method dia…tbe2 sitecikku itu dah bangun plak…em maka I terpaksa masak sambil bersilat ngan dia..hasilnye lagsana I mjadik tp terover rasa masin sket (giler cheese punyer smpi xtra masin..ambik ko)..tp slamat la ade salad,mkn ngan salad xdela rs masin sgt..huhu..ngan my bby I paksa mkn salad tp tomato je yg dia pulun (tomato honey je yg dia suke pun),sayur salad jeling2 ekor mata dia je…apakah kamu in akmalia oiii….

then pas kemas2 umah,I ready nk msk for lunch plak..i msk sambal special ikan cencaru,sayur campur n telur dadar..simple jet p bjaya mbuka slere anak I tau..em rsyer my bby nk I duk umah je kot jg die br dia selera nk mkn (ye ke????)..pas lunch n kemas pingan mgkuk,I suh my hubby main ngan akmalia jap(yela tu nk tlg jg kn..xde maknenyer k)…

I mulakan resepi cubaan kedua I iaitu cookies sedap cik fatiah tu..sungguh selera I tgk cookies u..syg skali I posa aritu..rugi2…so,I pun ambik la bhn2 nk buat cookies tp tbe2 I punyer alat sukat xde..penimbang I ralat cm petah so trus ubah resepi jd cupcake n dah selamat dlm perut dh cupcakku itu..hihi…xpe2..next time I nk try gak buat cookies tu..sdp sgguh tau..

Then,sbb peraih xdpt buat cookies,I buat kek tiramisu..jadik ok kek in..sedap lak tu..i ambik resepi dr blog kak ummi..try la..sedap tau..hehe..

Last but not least mlm tu lak iaitu mlm smlm I buat kebab..hehe..simple but sedap..amalkan mkn mkanan sehat k dim lm hari…

So..layan la gambo my luvly tiramisu…ade lagik skit kat umah..boleh pediah la balik ni..

p/s:actually I posa ari ni (9days lagik ni)..tu la pasal asyik citer pasal resepi mkn2 ni…hihi

Thursday, January 20, 2011

How to Make Chocolate Souffle (with Grand Marnier)...Honeysuckle Episode 5

a

hehe..nk try buat tonight..nyum2...

Tuesday, January 18, 2011

~~pengupdatean setelah sekian lama bersarang~~

Hi..assalamualaikum...kabare???lame giler xmengupdatekan blogku ni..dh mcm b'sarang je ni...hehe

Skrg baru pkul 9.40 pg @jb office..arini x payah g sg...ade training ims ptg karang...busan giler k duk depan pc..balik2 tgk email,bc manual, study..huhu..kalo cmni
baik aku smbung master je..study n dpt skroll master lagik..

I ni klo dok sorg2 tgk pc,mmg xde keje lain la..konfirm mesti nk tgk gmba my bby..hehe...ni gmba my baby yg latest..ni ms g maen bowling ahad lepas...syok..
die tgk kitorg main je..pastu kitrg lak tgk die maen ni...so,layan....





p/s:yg bj purple tu ms g main kt giant..yg bj merah kt daiman…

Friday, December 10, 2010

for the rest of my life-maher zain (lyrics)



For the Rest of My Life Lyrics

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally


For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart
Artist: Maher Zain


Album: Thank You Allah
Copyright: Awakening Records 2009

Saturday, November 20, 2010

Food Wishes Recipes - Crispy Onion Rings Recipe - How to Make Crispy Oni...


mesti mau terai ni..nyummy...i like onion so much....

Monday, October 25, 2010

.:: @ garden::.v(O_O)v

Salam….lame giler xbloging ni…1st of all…sorry pd kak wardah sbb I xsempt update gmba akmalia dlm contest baby raya baby bergaya tu…iskh2..rugi2…sori ek…susah sket nk update ni…kt ofis xde tenet…nk update pun tggu jumat (sbb rehat lm sket..hehe)…ni pun update  gn email je…

Back to topic k, last Sunday kami (3 of us) g jogging kt taman…suke giler akmalia main2 kt taman..siap main pijak2 air hujan lagik…this time mama bg can main kotor..kalo maktok tau ni masak la mama kn ceramah free…hehe…

Last week jerebu teruk,nk bawak kuar my baby pun xsdp hati kn…I pun cm nk semput xsemput je..hehe..tp alhamdulillah,sbtu aritu hujan melimpah2..n nampak jerebu pun dh kurang…so,cepat2la kitrg ambik peluang petang ahad tu jln2 kt taman…

Laen entry I upload gambanyer k…pic ade dlm hdycam lagik…xsempat transfer…mlm ni kalo sempat,I update…

This weeknd my hubby xde..outstation (ceh budget bz keje cm petronas …xde makne k) Actually die balik bersilat weekend ni,so,maybe this weeknd I nk bawak my baby g jalan2 taman or zoo…akan ku kerahkan my sis ikut I gilir2 jaga akmalia…hehe…k…stop jap…nk g solat…bubbye …=p